UKK

Miksi sanotte, että kosketus on niin hyvä ja tärkeä juttu?

– Kosketuksen vaikutuksia on tutkittu paljon, ja esimerkiksi Väestöliiton sivuilla aiheesta kirjoitetaan näin:
”Kosketus lisää ihmisen hyvinvointia. Tiedetään, että lista kosketuksen hyvinvointia lisäävistä vaikutuksista on pitkä: kosketus vähentää stressiä, vähentää ärtyneisyyttä ja levottomuutta, parantaa unen laatua, parantaa keskittymiskykyä, rauhoittaa jne. Kosketuksen puutteen on todettu lisäävän keskittymisvaikeuksia, aggressiivisuutta, ahdistuneisuutta, masennusta ja riippuvuutta nautintoa tuottaviin aineisiin.
– Kosketus on voimakas sanattoman viestinnän muoto. Ihmisellä on luontainen kosketuksen ja hellyyden tarve, jota pyritään tyydyttämään niiden sääntöjen ja rajojen puitteissa, joita kulttuuri ja kasvatus tarjoaa. Mikäli ihminen ei saa riittävästi kosketusta muilta ihmisistä, hakee hän korvikkeen jostain muusta. Aikuinen voi kokea sylin tuomaa turvaa esimerkiksi käpertymällä nojatuoliin tyynyn ja peiton kanssa. Oman käden painaminen poskelle tai sormen pitäminen huulilla, hiusten silittely muistuttaa hyvin paljon niitä tapoja joilla aikuinen osoittaa lapselle hellyyttä.”

Mikä ASMR?

– ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) tarkoittaa autonomisia, miellyttäviä ja rauhoittavia tuntemuksia, joita osa ihmisistä kokee esim. audiovisuaalisten ärsykkeiden johdosta. Se voi ilmetä esimerkiksi ”kutittavana” tuntemuksena kallossa. Reaktiolla on rauhoittava ja rentouttava vaikutus.
(Linkki: http://www.asmrlab.com/)

Aloitamme hyvin pian esimerkiksi pienryhmäkokeilut, tarkoituksena kehittää pienryhmätoimintaa, johon voi tulla itse harjoittelemaan turvallista ja positiivista koskettamista ja läsnäoloa.

Olen yrittänyt soittaa, miksi ette vastaa?

– Tällä hetkellä meillä ei ole erikseen puhelinvastaavaa, joten puhelimeen ehditään vastaamaan valitettavan sattumanvaraisesti tilanteen ollessa sopiva. Mikäli puheluusi ei vastata, lähetä perään tekstiviesti tai sähköpostiviesti, jossa ilmoitat itsellesi sopivan ajan, jolloin voimme soittaa sinulle takaisin.

Tervetuloa kokemaan Koskemus

Toimi näin

Takaisin ylös